jueves, 3 de septiembre de 2015

UN PASEO POR LA COSTA BRAVA

Hace unos días un amigo me pidió información sobre la Costa Brava ya que nunca había estado.  Aquí os la dejo por si a alguien le puede servir. Siento que solo esté en catalán.


MAPA GENERAL DE LA COSTA BRAVA



Sant Feliu de Guixols - Platja d´aro - Palamos. (Tossa)


Platja d´aro -->Poble semi nou, molt turistic pero ja està caient, moltes botigues, discos, hotels de tot tipus i preus. Parking gran al centre. Pots fer-ho tot caminant.

Palamos --> poble de pescadors. Moltes botigues, restaurants de tot tipus.

Sant Feliu de Guixols --> es el que més m´agrada dels 3. Es antic poble de pescadors, moltes botigues, restaurants bons,  te cales al mateix poble o pots caminar per allunyar-te una mica i banyar-te en algun lloc més recollit. Es pot aparcar al costat de la platja, al final de tot, pero es un parking petit. Jo aparco a la sortida del poble i baixo caminant a la platja (10 minuts).

Lo guapo es caminar des de Sant Bernat (al final de platja d´Aro) a Palamos pel camí de ronda GR 92. Et poses el banyador, t´emportes el menjar i sabates que es puguin mullar. El cami de ronda de vegades arriba a platges petitetes on et pots banyar. Lo normal es fer anada i tornada. No es gaire llarg.

http://www.dexcursio.net/gr92/etapa09/etapa.html

si  us agrades caminar molt, pero llavors pot ser força cansat, es caminar des de Sant Feliu fins Palamos passant per Platja d´Aro. Pero si ho vols fer en plan dominguero, es millor fer un troç cada dia i tornar enrere pel mateix cami.

De pujada o baixada podeu parar a Tossa, que també es molt maco pero aqui com no matinis no aparcas. Platges xules, castell, cami de ronda.


CALELLA DE PALAFRUGELL - BEGUR


Moltes fotos tipiques de la costa brava son d´aquesta zona.

Callella de Palafrugell es molt maco, tipic poble de casetes blanc, algunes botiguetes hippies, restaurants bons a la vora de la platja dintre d´una arcada blanca. Cales petites i tranquiles. Aqui la gent te cases molt guapes. Aparca per on puguis. No se pq no surt al mapa, pero calella es com la platja de "Palafrugell".  Aqui també has d´anar aviat per poguer aparcar pero si no us importa caminar, també pots aparcar a 10 minuts de la platja i us dona per tot el dia. El cami de ronda aqui passa pel mig del poble i el pots agafar cap adalt o cap abaix fins que us canseu. Cap adalt passes pel far i despres una urbanització i quan sembla que estiguis perdut, vas a parar a cales que nomes hi pots arribar en vaixell. Son les que mes ens agraden, pero igual has de caminar 30 -40 minuts des de la sortida del poble. (es diu Cala Pedrosa).


En cotxe pots anar de Calella a  Begur, que lo que te més maco son les cales. Aqui la gent també hi arriba en vaixell pero si t´arribes a alguna caminant o fins on et porti el cotxe, disfrutaras de paissatge.


ESTARTIT (ESCALA - EMPURIES)


Es el tipic poble d´estiueig . Platja super llarga, sempre troves un raco per estar tranquil, botigues, hotels de tot tipus. Des d´aqui surten els vaixells cap a les illes medes, que estan al davant i pots banyarte envoltat de peixets. També hi ha animacio nocturna. Nomes te una pega: per entrar a l´Estartit has de passar pel poble de Torroella de Montgri. Nomes hi ha aquesta carretera per entrar. I ho has de fer aviat perque a les 11-12 es pot formar un caos guapo. Jo si passo el dia fora, intento tornar cap a les 18h que ja no hi queda gent per no topar amb tots els cotxes.


Si voleu sortir del poble, l´Escala està be per passar una tarda o un mati. Es menja molt be i a bon preu al passeig maritim. Busca aparcament just a la costa. Aqui la pega es la platja: es de pedres pero si no t´importa, com l´aigua cobreix de seguida estas tota l´estona flotant.

Al costat de l´Escala tens Empuries, una ciutat grega que es pot visitar pagant. Hi han concerts de musica a l´estiu.

  
ROSES (EMPURIABRAVA)


Roses seria una barreja entre Estartit i Platja d´Aro i a mes a mes tens coses per visitar. Molts hotels, botigues, restaurants, sortida de vaixells per la costa i platja llarga. Si vols platja més petita, Montjoi.

Empuriabrava es on s´han anat la gent rica . Es la Venecia catalana. Enlloc de carrers, hi han canals. Veuras un munt de yates i barques. Es curiosa de veure.

Una tonteria: hi han museus curiosos com el de papallones, que entres en un hivernacle, t´has d´estar molt quiet i et vas omplint de papallones per braços i cames ... A mi m´agrada molt!

Per aquesta zona tens els aiguamolls de l´Emporda. Son camins pels aiguamolls per veure les aus. Això per la tardor o la primavera està guay.


CADAQUES. PORT DE LA SELVA- CAP DE CREUS


Cadaques es com Calella de Palafrugell, poblet antic de pescadors, tot blanc amb moltes pujades i baixades. S´aparca a l´entrada del poble. Tot el poble es peatonal. S´ha d´arribar d´hora perque la carretera es d´un carril i s´omple molt rapid. El coneixeras pels quadres de Dali. Platja de pedres, restaurants bons, molt tranquil.

De Cadaques a Portlligat pots anar en cotxe o en trenet turistic. Allà hi es la casa de Dali i es pot visitar o pots banyar-te a cales més tranquiles. (Pero les de Cadaques ja ho son de tranquiles!!).

Si no us fa por la distancia, podeu passar la tarda a Port de la Selva. La carretera es la tipica que puges la muntanya i despres vas baixant tota de corves amb vistes guapisimes de tota la bahia. Es un poble tranquilet com Cadaques pero es més nou, no te tant encant. Per contra te mes vida nocturna.

I des d´aqui, carretera cap a Cap de Creus i arribes on acaba Catalunya, nomes veus aigua. Aqui has d´anar si fa bon temps pq amb bon temps hi ha molt de vent. Si fa dolent, deu ser horrible ser-hi!!

Tota aquesta zona es de les mes maques però per contra més lluny de Barcelona i les carreteres son d´un sol cotxe per sentit per lo que has d´anar amb temps per poguer disfrutar dels llocs. Son carreteres lentes per entendren´s.

Que disfruteu molt del viatge!

No hay comentarios:

Publicar un comentario